Onze School

Basisschool de Jacobsvlinder is een Christelijke school op het randje van de wijken Palenstein, Dorp en Stadscentrum in Zoetermeer. De school is aangesloten bij de Unicoz Onderwijsgroep. De Unicoz-site is te bezoeken op www.unicoz.nl. Hier vindt u ook de andere Christelijke scholen in Zoetermeer.

De school is gevestigd in een mooi nieuw gebouw. In januari 2013 zijn we in ons gebouw gestart, dat is gevestigd aan de Schoutenhoek 160.

Onze school heeft 2 verdiepingen. Beneden vindt u de groepen 1a en 1/2b en de peuterspeelzaal van Kern. Op de Begaande Grond is ook de Ouderkamer gevestigd, die 'de Cocon'  genoemd wordt. Boven vindt u de groepen 3, 4, 5, 6, 7 en 8. Ook de Taalklas kunt u hier vinden.

De Jacobsvlinder werkt met het continurooster en Engelse lessen voor alle groepen! Het continurooster houdt in dat de kinderen allemaal van 8.45 uur tot 15.00 uur naar school zullen gaan. Op school wordt er dan gegeten in de klas en buiten pauze gehouden. Op woensdag hebben alle groepen tot 12.30 uur school. Op vrijdag zijn de groepen 1 t/m 4 om 12.00 uur uit.

De kinderen krijgen allemaal 1 uur in de week Engels. Deze lessen worden gegeven door Miss Dirieke en de eigen leerkracht. Zij zullen met de kinderen allerlei activiteiten doen waardoor het Engels geleerd wordt.

De ouderkamer is iedere woensdagochtend geopend. Onder het genot van koffie en thee worden er thema's behandeld. De onderwerpen zijn zeer divers: van voorlichting over opvoeding, gezondheid, bewegen tot creatief bezig zijn.

Onze school heeft het Vignet Gezonde School in ontvangst mogen nemen. Dit houdt in dat wij op onze school veel aandacht besteden aan gezond eten en bewegen. Er wordt gewerkt met de methode Lekker Fit, die kinderen leert hoe je gezond kan leven en goed voor jezelf kunt zorgen. Er worden bewegingslessen georganiseerd door de gymleerkracht en door combinatiefunctionarissen.
Elke woensdag is het fruit,- en waterdag en ook op vrijdag nemen de kinderen fruit mee voor in de kleine pauze.
Wilt u meer informatie over wat een Gezonde School zijn inhoudt? Kijk dan op deze site.