Uitstapjes Rijke schooldag groep 4 en 5

Het afgelopen schooljaar hebben de kinderen van De Jacobsvlinder diverse uitstapjes gemaakt. Deze leerzame woensdagmiddagen werden gratis aangeboden. De subsidie Rijke Schooldag maakte het mogelijk om aan alle kinderen diverse interessante excursies aan te bieden.

Voor de groepen 1 tot en met 7 stond op 27 september 2023 de musical De Kleine Zeemeermin op het programma. In bussen gingen we met alle kinderen naar het World Forum in Den Haag. We waren niet de enigen, want alle Unicoz basisscholen gingen naar dezelfde musical.

Groep 4/5

Voor groep 4 en 5 stond op 13 september 2023 het Archeon in Alphen aan de Rijn op het programma. Daar ontdekten de kinderen hoe men leefde in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen. Er werden Romeinse speldjes gemaakt en een massage gegeven. In de Middeleeuwen leerden de kinderen een wollen armbandje te maken en een kaarsje van bijenwas en kregen ze boogschietles. Aan het einde van de dag was er een gladiatorengevecht in de arena te zien. Het was een enorm leuk en leerzaam uitstapje voor de kinderen.

Woensdag 8 november 2023 mochten de groepen 4 en 5 naar Het Museon/Omniversum in Den Haag. Eerst werd in het Museon o.a. de expositie One Planet Now! Bezocht, hier maakten de kinderen kennis met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Daarna werd in het Omniversum de film Turtle adventure bekeken op het reusachtige koepelscherm. De kinderen hebben veel geleerd en genoten van het uitstapje.

Op woensdag 24 januari gingen we met de groepen 4 en 5 naar Naturalis in Leiden. De kinderen maakten kennis met een mevrouw die een vogel aan het prepareren was om opgezet te worden. Ze konden haar vragen stellen, en dat deden sommigen in het Engels, omdat ze door hadden dat de mevrouw geen Nederlandse was. Ook kregen we uitleg over hoe onderzoek wordt gedaan en kregen de kinderen een opdracht daarover. Aan de hand van een opdrachtenboekje gingen de groepjes het museum rond. In het museum waren op diverse plekken dinobotten en andere interessante objecten, zoals versteende dinopoep, die ze ook mochten aanraken en voelen. Tijdens dit uitje hebben we weer veel geleerd.

Legoland was woensdag 13 maart aan de beurt voor groep 4 en 5. Het is een enorm leuk museum waar veel gespeeld kon worden met Lego, maar we begonnen met z’n allen de 4D film te bekijken, waarbij je de spetters echt over je heen kreeg. Daarna werd er in groepen gespeeld of een workshop technisch Lego gevolgd. In het museum was er van alles te zien aan mooie bouwwerken van Lego. Verder was er een laser doolhof die erg in trek was. En ook het interactieve treintje viel in de smaak. Sommige kinderen hebben een paar ritjes achter elkaar gedaan, zo leuk vonden ze het om met hun toverstafje zwaaiend punten te scoren. Ook dit keer was het uitje weer een groot succes.