Archeon en Soldaat van Oranje

De leerlingen van de groepen 4 en 5 van basisschool De Jacobsvlinder mochten woensdag 13-9 naar het Archeon. De leerlingen van groep 8 mochten deze zelfde dag naar de musical Soldaat van Oranje. 
 
In het Archeon ontdekten de kinderen van groep 4 en 5 hoe men leefde in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen. In de Romeinse tijd leerden de kinderen speldjes maken en kregen ze een Romeinse massage. Ook zagen de kinderen hoe een Romeinse soldaat er uit ziet. In de Middeleeuwen leerden de kinderen een wollen armbandje en een kaarsje van bijenwas te maken en kregen ze boogschietles. Aan het einde van de middag waren we in de Arena getuige van een spannend gladiatorengevecht. Gelukkig won de gladiator waar wij de fans van waren. Helaas voor hem moet hij nu naar Rome om daar eervol te sterven. Het was een leuke en leerzame middag.
 
De leerlingen van groep 8 vonden de musical Soldaat van Oranje erg indrukwekkend. Ze stonden verbluft te kijken toen de deuren van de zaal opengingen en ze een Dakoto zagen staan waar de koningin vervolgens uitstapt. Ze waren erg onder de indruk van de schoten en de bommen, maar ook van het moment dat Erik naar buiten rijdt op de motor. 
 
Beide activiteiten waren in het kader van Rijke schooldag van UNICOZ en zorgden voor een unieke beleving. Veel van onze leerlingen gaan niet zo vaak met hun ouders op stap en dat maakt dit soort uitjes nog specialer. De leerlingen genieten zichtbaar van deze bijzondere, leerzame uitstapjes en het doel om kansengelijkheid na te streven, lijkt met de Rijke Schooldag zeker gelukt. De leerkrachten en andere leerlingen van basisschool De Jacobsvlinder kijken uit naar hun activiteit.