Brede schoolactiviteiten

Het afgelopen schooljaar hebben de kinderen van De Jacobsvlinder diverse uitstapjes gemaakt. Deze leerzame woensdagmiddagen werden gratis aangeboden. De subsidie Rijke Schooldag maakte het mogelijk om aan alle kinderen diverse interessante excursies aan te bieden.

Voor de groepen 1 tot en met 7 stond op 27 september 2023 de musical De Kleine Zeemeermin op het programma. In bussen gingen we met alle kinderen naar het World Forum in Den Haag. We waren niet de enigen, want alle Unicoz basisscholen gingen naar dezelfde musical.

Groep 8 mocht 13 september 2023 naar de Musical Soldaat van Oranje in Katwijk. De kinderen vonden de musical erg indrukwekkend. Ze zaten verbluft te kijken toen de deuren van de zaal opengingen en ze een Dakota zagen staan waar koningin Wilhelmina vervolgens uitstapte. De schoten en bommen maakten ook een enorme indruk, evenals het moment dat Erik naar buiten reed op de motor. Groep 8 heeft enorm genoten van dit uitstapje.

Op woensdag 25 oktober 2023 stond Blijdorp op het programma. Aan de hand van een speurtochtblad konden de kinderen het dierenpark verkennen. Helaas was het een regenachtige dag, maar ondanks dat hebben we heel wat dieren kunnen spotten en veel over ze kunnen leren.

Op woensdag 29 november 2023 gingen we naar het museum voor Volkenkunde in Leiden. Daar werd door één groep een workshop gevolgd in Capoeira, een Braziliaanse vecht/danssport en een andere groep maakte een Chinese Theeceremonie mee. Ook werd er in het museum het een en ander uitgelegd over de voorwerpen die daar te zien waren. Het was een leerzame middag waarbij een deel van de groep ook zeer actief bezig is geweest tijdens de Capoeirales.

Woensdag 28 februari 2024 waren de groepen 6 tot en met 8 aan de beurt om een uitstapje te hebben, dit keer gingen we naar het Wereldmuseum in Rotterdam. Daar werd de Superstraat bezocht waar zelfgemaakte tekeningen tot leven kwamen en vooral de buurtwinkel met z’n scanners erg in trek was. Terwijl een deel van de groep de huizen in deze straat ontdekten kreeg de rest van de kinderen een workshop Chinese knipkunst.

Op woensdag 27 maart 2024 stond een er theatervoorstelling op het programma, Willem Junior. Deze voorstelling werd op school gegeven door twee acteurs. In korte tijd werd de speelzaal omgetoverd tot een decor voor een theaterstuk over het leven van Willem van Oranje. Met veel enthousiasme werden door de twee acteurs de diverse rollen in het stuk gespeeld, ondersteund door de man van de techniek die zorgde voor licht en geluid. Zo leerden de kinderen hoe Willem van Oranje stadhouder van Holland, Zeeland en Utrecht werd en door wie hij uiteindelijk werd vermoord. Een stukje geschiedenis werd zo op een leuke manier letterlijk ten tonele gebracht.