Uitstapjes Rijke schooldag groep 1 t/m 3

Verslagen uitjes Rijke Schooldag 

Het afgelopen schooljaar hebben de kinderen van De Jacobsvlinder diverse uitstapjes gemaakt. Deze leerzame woensdagmiddagen werden gratis aangeboden. De subsidie Rijke Schooldag maakte het mogelijk om aan alle kinderen diverse interessante excursies aan te bieden. 

Voor de groepen 1 tot en met 7 stond op 27 september 2023 de musical De Kleine Zeemeermin op het programma. In bussen gingen we met alle kinderen naar het World Forum in Den Haag. We waren niet de enigen, want alle Unicoz basisscholen gingen naar dezelfde musical.  

Groep 1/2/3 

Met groep 1 tot en met 3 mochten we op woensdag 11 oktober 2023 naar Avifauna in Alphen aan den Rijn. We werden opgehaald door de spelersbus van Ado Den Haag, wat het uitje extra leuk maakte. In het park zagen we allerlei mooie vogels en maakten we een vogeldemonstratie mee. 

Op woensdag 13 december 2023 gingen de groepen 1 tot en met 3 naar het Wereldmuseum in Rotterdam. We brachten een bezoek aan de Superstraat waar van alles kon worden ontdekt, wie er woonden en welke dingen in de winkel te koop waren. Ook kregen de kinderen een creatieve workshop. Ze maakten van een cupje van een waxinelichtje een Mexicaanse versiering.  

Woensdag 10 januari 2024 mochten de groepen 1 tot en met 3 naar Legoland in Scheveningen. Wat hebben de kinderen het naar hun zin gehad. Er was zoveel te zien! We zijn in met de Lego Express geweest, een treintje waarmee we een route reden, onderweg konden we met onze toverstaffen punten verzamelen door bijvoorbeeld zeepbellen te laten knappen. Er was een 4D Legofilm in de bioscoop en we zagen een minidisco, gebouwd van lego. Er werd naar hartenlust gespeeld. Vooral de racebaan was in trek. Daarnaast kregen we een workshop waarbij we technisch Lego in elkaar gingen zetten. 

Op woensdag 6 maart 2024 zijn we met de groepen 1 tot en met 3 naar One Planet in Den Haag geweest. Daar hebben de kinderen zich enorm vermaakt op het speelgedeelte, waar ook een klimmuurtje was. Verder werd er door de microscoop gekeken en energie opgewekt door te springen op een energievloer. Aan het eind van de middag bekeken we de 3D film van Barney en Beenie in het Omniversum. Het was een leuke en leerzame middag.